top of page

Min første auditon i London!!


Det kom egentlig ganske brått på. Jeg var ombord på båten, på jobb da jeg plutselig fikk en melding fra en veldig god venninde av meg som hadde sett annonsen for audition til Dreamgirls i London og tenkte på meg.

Kiwi popsicle

Jeg pleier egentlig å sjekke forumene hvor auditions og ulike jobbtilbud blir lagt ut med jevne mellomrom, men det hadde jeg ikke gjort på lenge denne gangen. Jeg hadde vært veldig fokusert på båtjobben og gledet meg til ett nytt år med ett nytt showteam og nye oppgaver som showkaptein. Jeg hadde vel egentlig tenkt at jeg ikke behøver å se på andre jobber så lenge jeg jobber for Trond&Trond. Trond&Trond er de beste managerene jeg noen gang kunne bedt om og jeg er sykt glad for å kunne jobbe for dem.

Men så kom dette opp..DREAMGIRLS..blant mine topp 3 musikaler jeg drømmer om å få jobb i noen gang ever og den vil i så fall bli satt opp i 2016 ETTER at kontrakten min på båten har gått ut. Dette var en mulighet jeg bare måtte ta!

---------DIGRESJON:

Jeg tror jo at alt skjer for en grunn, at Gud er med oss hele tiden og åpner dører dersom det er hans vilje og du er klar for whatever ditt neste steg er.

Jeg tror man kan komme veldig langt med hva enn man det er man vil oppnå, men jeg tror vi har uttalige aspekter av livet som vi alltid kan bli bedre på før man kan bli perfekt/ferdig utviklet som menneske. Åndelig, menneskelig/fysisk, utdanning/karrieremessig, familiemessig osv. Vi kan alltid strekke oss lengre og det gjør vi ved å være selvbevisste, målrettet, viljesterk, positiv og åpen for hva enn som skjer. For Gud har kontroll og hjelper alle som vil. Man må bare stole på det, selvom man noen ganger ikke forstår hvorfor visse ting skjer. Det er det jeg tror.

Grunnprinsipper som det du gir, vil komme tilbake til deg/karma er noe jeg tror på veldig sterkt, men jeg følger det ikke i form av frykt for at dårlige ting kommer tilbake til meg dersom jeg gjør noe dumt nå. Jeg fokuserer derimot på positivitet; er jeg god mot andre, er folk som regel gode tilbake. Viser man forståelse, vil man også bli møtt med forståelse. Jeg tror Gud er her med oss og hos oss alle og kan på den måten bruke oss til å hjelpe hverandre frem uten at vi selv er klar over det. Ingenting er tilfeldig.

Så jeg klarte faktisk å få byttet bort to kvelder på båten med en vikar, ordnet transport for henne og for meg selv, fikk bestilt flybilletter til og fra London på én og samme dag som jeg skulle på auditon, fikk ordnet time med fotograf slik at jeg kunne få tatt oppdaterte bildet innen jeg dro OG jeg fikk gjort om Cvén min til engelsk stil.

Jeg visste ikke hva jeg gikk til og hadde mine forventninger. Jeg forberedte meg på at jeg kanskje kom til å føle meg liten. At jeg kom til å føle meg malplassert blant hundrevis av andre kraftige souldamer som kanskje allerde var west end/Broadway stjerner eller lignende. Markedene er jo forskjellige. Her i Oslo vil jeg si at jeg så og si alltid er blant de med kraftigs stemme..Jeg er ofte the black girl with soul:) men i London er det jo mange mange fler mixed chiks i markedet som både både synger og spiller teater og konkurransen er stor.

Men så kom dagen!

Og jeg må bare si allerede nå at jeg er superglad for at jeg dro. Det var litt av en opplevelse!!

IMG_1636_edited.JPG

Jeg dro hjemmefra kl 03.00 tirsdag morgen, tok buss til blyplassen, kom meg til auditonlokalene 10.15 og da var det allerede en lang kø utenfor som jeg sto og ventet i i 1 1/2 time ute. (Dørene åpnet kl 10.00 og folk hadde tydligvis stått der fra kl 08.00 og til og med tidligere) Men det var egentlig ikke så verst å stå i køen, for der ble jeg kjent med en dame i 40-årene og to kjempesøte skuespillere som var litt yngre. Jeg og damen holdt sammen mer eller mindre hele dagen:) Da vi endelig kom inn ble vi ført inn i en gymsallignende sal med hundrevis av black/mixed girls og gutter som satt på gulvet og overalt å ventet. Heeeelt insane! Det var stappfullt! Og der satt jeg i 4 1/2 timer.

Men vet dere! Jeg var så gira og pumpet opp på adrenalin at jeg ikke var trøtt i det hele tatt!:D

Folk var skikkelig hyggelige! Det var virkelig et helt annet miljø enn slik jeg har opplevd det her i Norge..folk var på en måte mer selvsikre i den forstand at det virket som at de ikke hadde like mange albuer i lufta..det virker som de er mer inneforstått med konseptet ´´juryen vet hva de vil ha og enten er det deg eller ikke´´så det var ikke like mye bitching eller indirekte konkurranse..Slik jeg opplevde det. Folk var på en måte sammen om det hele. Selv i England er underholdningsbransjen mindre enn de fleste andre bransjer, så man møter ofte samme fjes om igjen.

Det var veldig interessant og sitte der og kjenne på at jeg var del av noe stort og noe nytt. Jeg følte meg faktisk ikke malplassert i det hele tatt. Folk akksepterte meg på likt nivå som andre og jeg følte meg veldig inkludert.

Gud er god og fantastisk!

Hvorfor jeg sier det nå? Jo, fordi jeg tror at akkurat dette; det at jeg hadde det gøy og bra, til tross for lite søvn, all ventingen og spenningen, gjorde at jeg klarte å gjennomføre audition slik jeg hadde villet:D Jeg hadde mye mindre nerver enn forventet og jeg klarte å gjennomfør de delene av sangen som jeg var mindre skråsikker på.

Det gikk bra! wihooo! og dette vil jeg si at til syvende og sist er takket være Gud. Gud var med meg fra A-Å og tilrettela alt for at jeg skulle kunne gjøre dette. Hadde jeg f.eks sittet med noen andre hadde jeg kanskje fått en helt anne opplevelse. Men Gud hjalp meg å finne de riktige menneskene for meg den dagen og den hellige ånd var med meg da jeg gikk inn og sang.

Om jeg kommer videre eller ikke, det vet jeg fortsatt ikke. Jeg venter på svar. Men jeg konkluderer alikevel med at jeg er glad for at jeg dro. Jeg tror virkelig at det var en grunn for det hele, uavhengig av om jeg kommer videre eller ikke og derfor takker jeg Gud for at han ga meg muligheten, i form av tilrettelegging slik at jeg faktisk kunne dra fra båten og for at han ga meg veiledning, mot og ikke minst en fantastisk opplevelse.

Matthew 7:7 ESV / 91 helpful votes

“Ask, and it will be given to you; seek, and you will find; knock, and it will be opened to you.


  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
bottom of page